BİBER DOLMASI TARİFİ (2) (DOLMA, SARMA TARİFLERİ) (YEMEK TARİFLERİ)
1 kilo dolmalık biber
250 gr. kıyma
1.5 çay bardağı pirinç
1 çorba kaşığı biber salçası
2 çorba kaşığı domates salçası
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
Tarif
Biberler ayıklanır.
Güzelce yıkandıktan sonra kurulanır.
Biraz sıvı yağda kızartılır.
Kızaran biberler kenara alınır.
Sonra iç malzemesi hazırlanır.
Pirin,kıyma ve adını saymış olduğum diğer baharatlar eklenir.
Yoğrulur.
Kızarmış biberlerin içine doldurulur.
Sonra biberlerin (bilgi yelpazesi.net) üstünü açmayacak şekilde su konur.
Önce har sonra kısık ateşte pişirilir.
İsteyenler domates ile biberlerin üstünü kapatabilir. (Pişmeden önce.)
Afiyet Olsun...
Yorumlar
Yorum Gönder