Malzemeler:
1 su bardağı aşurelik buğday
1 çay bardağı nohut
2 çorba kaşığı un
2 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
5 su bardağı su,
1 adet ince kıyılmış soğan,
1 çorba kaşığı tereyağı,
4 -5 dal ince kıyılmış maydanoz
Üzeri için:
1 Tatlı kaşığı tereyağı,
Pul biber
Tarifi, Yapılışı (Sıra İle):
Buğday ve nohudu akşamdan ıslatın.
Üzerine çıkacak miktarda su ekleyip, ayrı kaplarda, yumuşayıncaya kadar haşlayın.
Suyunu süzüp bir kenara alın.
Derin kâsede un, yoğurt ve yumurtayı iyice çırpın.
Haşlanan buğday ve nohutla birlikte çırpılmış malzemeyi bir tencereye alın.
Su ve (bilgi yelpazesi.net) tuzunu ilave edin.
Kaynayıncaya kadar tahta bir kaşıkla sürekli karıştırın.
Diğer tarafta soğanı tere yağında pembeleşene kadar kavurun.
Maydanozu ilave edip çorbanın içine boşaltın ve karıştırın.
Üzeri için tereyağını kızdırıp pul biberi yakın.
Çorbanın üzerine gezdirip sıcak olarak servis yapın.
Yorumlar
Yorum Gönder