...

gül

kakolu kurabiye


Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı
    kakao
  • 1 adet
    yumurta
  • 3/4 su bardağı
    pudra şekeri
  • 1/2 su bardağı
    sıvı yağ
  • 2 su bardağı
    un
  • 1 paket
    vanilya
  • 1 tatlı kaşığı
    kabartma tozu

    Üzeri için:

  • 1/2 su bardağı
    pudra şekeri

Püf Noktası

Hazırladığınız hamur tereyağsız, kurabiye hamuruna nazaran daha cıvık bir hamur olduğu için dolapta dinlendirmeniz gerekiyor. Kurabiye hamurunu en az 2 saat vaktiniz varsa bir gece önceden hazırlayarak buzdolabında bekletin. 200 ml'lik su bardaklarından kullanın.

Nasıl Yapılır?

  1. Orta boy bir kabın içerisinde yumurta, pudra şekeri ve sıvı yağı mikser ya da çırpma teli yardımıyla çırpın.
  2. Üzerine kakao, kabartma tozu ve unu eleyerek karışıma ilave edin. Yoğurmaya başlayın.
  3. Kıvam almasını sağlayın. Bu aşamada hamurunuz kurabiye hamuru kadar sert ve tok olmamalı. O kıvamdan biraz daha cıvık bir hamur elde etmelisiniz.
  4. Dilediğiniz kıvama gelen hamuru streç filme sararak en az 2 saat buzdolabında dinlenmeye bırakın.
  5. Dinlenen kurabiye hamurunuzu çıkarın. Hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde toplar koparın. Pudra şekerine bulayarak fırın tepsisine dizin.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kontrollü bir şekilde yaklaşık 10-15 dakika pişirin.
  7. Fırından çıkardıktan sonra fırın telinin üzerine dizin ve soğutun. Soğuttuktan sonra afiyetle tüketebilirsiniz.

Yorumlar