Malzemeler
- 3 yemek kaşığıkakao
- 1 adetyumurta
- 3/4 su bardağıpudra şekeri
- 1/2 su bardağısıvı yağ
- 2 su bardağıun
- 1 paketvanilya
- 1 tatlı kaşığıkabartma tozu
- 1/2 su bardağıpudra şekeri
Üzeri için:
Püf Noktası
Hazırladığınız hamur tereyağsız, kurabiye hamuruna nazaran daha cıvık bir hamur olduğu için dolapta dinlendirmeniz gerekiyor. Kurabiye hamurunu en az 2 saat vaktiniz varsa bir gece önceden hazırlayarak buzdolabında bekletin. 200 ml'lik su bardaklarından kullanın.
Nasıl Yapılır?
- Orta boy bir kabın içerisinde yumurta, pudra şekeri ve sıvı yağı mikser ya da çırpma teli yardımıyla çırpın.
- Üzerine kakao, kabartma tozu ve unu eleyerek karışıma ilave edin. Yoğurmaya başlayın.
- Kıvam almasını sağlayın. Bu aşamada hamurunuz kurabiye hamuru kadar sert ve tok olmamalı. O kıvamdan biraz daha cıvık bir hamur elde etmelisiniz.
- Dilediğiniz kıvama gelen hamuru streç filme sararak en az 2 saat buzdolabında dinlenmeye bırakın.
- Dinlenen kurabiye hamurunuzu çıkarın. Hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde toplar koparın. Pudra şekerine bulayarak fırın tepsisine dizin.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kontrollü bir şekilde yaklaşık 10-15 dakika pişirin.
- Fırından çıkardıktan sonra fırın telinin üzerine dizin ve soğutun. Soğuttuktan sonra afiyetle tüketebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder