...

gül

sade kek için pratik bilgiler


Malzemeler

  • 3 adet
    yumurta
  • 1 su bardağı
    toz şeker
  • 1 su bardağı
    süt
  • 1/2 su bardağı
    zeytinyağı
  • 1 adet
    rendelenmiş limon kabuğu
  • 2,5 su bardağı
    un
  • 1 paket
    kabartma tozu
  • 1 paket
    vanilya

    Kek kalıbını yağlamak için:

  • 1 yemek kaşığı
    tereyağı

Püf Noktası

Kekin iyi kabarması için aralarda fırın kapağını açmayın. Keki dinlendirdikten sonra dilimleyin.

Pişirme Önerisi

Keki, muffin gibi porsiyonluk kaplarda da pişirebilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

  1. Yumurtalar ve toz şekeri bir mikser yardımıyla krema haline gelene kadar çırpın.
  2. Süt, zeytinyağı ve rendelenmiş limon kabuğunu da ekledikten sonra çırpma işlemini sürdürün.
  3. Kekin daha iyi kabarması için; elenmiş un, kabartma tozu ve vanilya ekleyin. Tüm malzemeyi karıştırmaya devam edin.
  4. Kek kalıbının tabanını tereyağı ile yağlayın. Kek harcını içine aktarın ve üzerini bir kaşık yardımıyla düzeltin.
  5. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. Dinlenen keki, kalıptan ters çevirerek servis tabağına çıkartın.
  6. Dilimledikten sonra servis edin. çayın yanında sevdiklerinizle paylaşın.

Yorumlar