Malzemeler
- 3 adetyumurta
- 1 su bardağıtoz şeker
- 1 su bardağısüt
- 1/2 su bardağızeytinyağı
- 1 adetrendelenmiş limon kabuğu
- 2,5 su bardağıun
- 1 paketkabartma tozu
- 1 paketvanilya
- 1 yemek kaşığıtereyağı
Kek kalıbını yağlamak için:
Püf Noktası
Kekin iyi kabarması için aralarda fırın kapağını açmayın. Keki dinlendirdikten sonra dilimleyin.
Pişirme Önerisi
Keki, muffin gibi porsiyonluk kaplarda da pişirebilirsiniz.
Nasıl Yapılır?
- Yumurtalar ve toz şekeri bir mikser yardımıyla krema haline gelene kadar çırpın.
- Süt, zeytinyağı ve rendelenmiş limon kabuğunu da ekledikten sonra çırpma işlemini sürdürün.
- Kekin daha iyi kabarması için; elenmiş un, kabartma tozu ve vanilya ekleyin. Tüm malzemeyi karıştırmaya devam edin.
- Kek kalıbının tabanını tereyağı ile yağlayın. Kek harcını içine aktarın ve üzerini bir kaşık yardımıyla düzeltin.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirin. Dinlenen keki, kalıptan ters çevirerek servis tabağına çıkartın.
- Dilimledikten sonra servis edin. çayın yanında sevdiklerinizle paylaşın.
Yorumlar
Yorum Gönder