Köfteyi hazırlamak için, derin bir karıştırma kabında, dana kıymayı, kuzu kıymayı, rendelenmiş soğanı, ekmek kırıntılarını, tuzu, karabiberi, ezilmiş sarımsağı, kimyonu ve kekiği güzelce yoğurun.
Köfte karışımından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın.
Patlıcanları iki parmak kalınlığında dilimleyin ve acısını çıkarmak için tuzlu suda bekletin.
Yağlanmış fırın tepsisinin içerisine bir dilim patlıcan, bir adet köfte olacak şekilde malzemelerin tamamını dizin.
Kalan boşluklara veya üzerilerine doğranmış kiraz domates, köy biberi ve kapya biberlerini yerleştirin.
Ayrı bir kasede 2 yemek kaşığı salça, 2 su bardağı su, tuz ve 3 yemek kaşığı sıvı yağı karıştırın.
Hazırladığınız sosu patlıcan ve köftelerin üzerine döküp 190 dereceye ayarlanmış fırında 40 dakika pişirin.
Sıcakken tabaklara porsiyonlayıp, sevdiklerinizle afiyetle tüketin.
Yorumlar
Yorum Gönder