Bu nefis tarifi denemeyen kalmasın! O kadar iştah açıcı ki bir taneyle yetinmeyip tüm tepsiyi yeme ihtimaliniz de var bizden söylemesi!
Dışı çıtır, rendelenmiş patates, içi ise nefis yumuşacık kuşbaşı eti ile dolu! Dilerseniz et yerine peynir ekleyerek de bu tarifi hazırlayabilirsiniz. Hatta bir çılgınlık yapıp kızartabilirsiniz bile!
Yaratıcılığınızı konuşturabileceğiniz, farklı baharatlar ile tatlandırabileceğiniz bu müthiş tarifin videosunu aşağıya bıraktıki tadını çıkarmanız dileğiyle, afiyet olsun
Malzemeler
- 4 adetrendelenmiş patates
- 1 adetyumurta
- 1 tatlı kaşığıtuz
- 1 çay kaşığıkarabiber
- 4 yemek kaşığırendelenmiş parmesan peyniri
- 3 yemek kaşığısıvı yağ
- 150 gramdana kuşbaşı eti
- 1 adetdomates
- 1 tatlı kaşığıtoz kırmızı biber
- 1 çay kaşığıtuz
- 1 çay kaşığıkarabiber
- 1 tutammaydanoz
İç Dolgusu İçin:
- 1 adetbüyük kuru soğan
- 1 yemek kaşığısumak
- 1 çay kaşığıtuz
- 1 avuçmaydanoz
Sumaklı Soğan İçin:
Nasıl Yapılır?
- Patatesleri rendeleyin ve iyice suyunu sıkıp başka bir kaba aktarın.
- Üzerine yumurta, tuz, karabiber ve rendelenmiş parmesan peynirini ekleyip karıştırın.
- Bir tavada sıvı yağını kızdırın. Üzerine küçük soğranmıış kuşbaşı etlerini ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar pişirin.
- Küp doğranmış domates, tuz, karabiber ve toz kırmızı biberi de ekleyin ve domatesler piştikten sonra bir tutam doğranmış maydanozu da ekleyip ocaktan alın.
- Bir kaseyi streç film ile birkaç kat olacak şekilde streçleyin.
- Streç film kaplı kasenin içerisine rendelenmiş patates karışımında 2-3 kaşık ekleyin ve kasenin şeklini verin.
- Orta kısma pişirdiğiniz kuşbaşı etini 2 kaşık ekleyin ve streçfilm ile birlikte kaseden çıkarıp top şeklini verin.
- Bu şekilde buzlukta en az 20 dakika bekletin ve donduktan sonra 190 derece fırında 30 dakika kadar pişirin.
- Piyazlık doğradığınız soğanları tuz ve sumak ile ovup, maydanoz ile karıştırın ve fırından çıkan nefis patates bombalarının üzerine koyup sevdikleirnizle paylaşın.
Yorumlar
Yorum Gönder