KELİME-İ TEVHİD VE ANLAMI
0Kelime-i tevhîdi hayata hâkim kılmak çok önemlidir. Zîrâ kulların son hâli bu husustaki derece ve tatbikatlarına göre gerçekleşecektir.
Allâh Rasûlü -sallâllâhü aleyhi ve sellem- buyurur:
“Yaratılmış olan her şeyle Allâh’ın arasında bir perde vardır. « لٰا اِلٰهَ اِلَّا اللّٰهُ»ile bir babanın evlâdına duâsı arasında ise hiçbir perde yoktur.” (Tirmizî)
KELİME-İ TEVHİD VE ANLAMI
Hazret-i Peygamber -sallâllâhü aleyhi ve sellem- buyurur:
“Allâh Teâlâ (mahşer günü): «Kim لٰا اِلٰهَ اِلَّا اللّٰهُ demişse, kalbinde de zerre kadar îmân varsa, onu cehennemden çıkarın! Kim demişse veya beni zikretmişse veya herhangi bir yerde benden korkmuşsa, onu cehennemden çıkarın!» (diye buyurur)” (Hâkim)
“Sizden biriniz güzel bir şekilde abdest alır, sonra da:
الله رَسُولُ مُحَمَّدً أَنَّ أَشْهَدُ وَ الله إِلاَّ إِلَهَ لاَ أَنْ أَشْهَدُ
derse, cennetin sekiz kapısı da ona açılır ve o kimse dilediği kapıdan cennete girer.” (Müslim, Tahâret, 17; Ebû Dâvûd, İbn-i Mâce)
Kelime-i tevhîd, kalbin nûrudur. İnsanın yüzünün nûrudur.
“Küçük çocuklarınızın dilini konuşmaya لٰا اِلٰهَ اِلَّا اللّٰهُ ile açın (başlatın)! Ölüm sırasında onlara لٰا اِلٰهَ اِلَّا اللّٰهُ ’ı telkîn edin! Çünkü kimin ilk sözü لٰا اِلٰهَ اِلَّا اللّٰهُ ve son sözü de لٰا اِلٰهَ اِلَّا اللّٰهُ olursa, bin sene de yaşasa bir tek vebâl (günah)’den hesâba çekilmez.” (Beyhakî)
Yorumlar
Yorum Gönder